Åter till medlemsresor     Åter till bidgalleri


Dagbok från Brasilienresa okt.2015

Från Rio till Brasilia!

2015-10-29

Efter några dagars mer eller mindre avsaknad av internetuppkoppling kommer här fortsättningen av vår dagbok.

Torsdag 2015-10-29

Tidig morgon lämnar vi ett regnigt Rio. Men i våra hjärtan har vi med oss mycket känslor och upplevelser. Både underbara och en del jobbiga stunder. Man förundras över alla gula bilar som ringlar sig i trafiken.

Vår resa går nu till Brasilia som tar två timmar flygvägen. Vi landar strax utanför Brasilia där man för två år sedan byggde en ny flygplats inför WM i fotboll. Nu skall vi ut på nya upptåg. Margaretha och Tomas ska ta oss runt i Brasilia, med våra jut uthämtade hyrbilar, Ja det blev runt och runt. Jag är tacksam som inte blev tillfrågad att köra. Vilken grönska och underbar natur vi möter i detta landskap.

I kväll ska vi möte en intressant person Frank Svensson, ättling från Sverige vars far var snickare och mamman en skräddardotter från Småland, men Frank föddes i Brasilien. Varför denna man är så intressant! Ett av de stora projekt han arbetat med är uppbyggnaden av staden Brasilia på -60 talet, som är uppbyggd i egenskap av en flygplanskropp. Där människor bor har man byggt husen på pelare så att det blir en öppen lösning runt lägenhetshusen, det gör att alla kan se varandra och känna närhet.


När vi kommer fram till Frank möts vi av en Volvo PV 1953 års modell som var välpolerad. Vi ringer på och Frank öppnar dörren och välkomnar oss in, han börjar genast berätta om sitt liv, vi kan här inte berätta allt, för Frank har gjort mycket intressant i sitt liv. Frank hade en stark känsla att vara sig själv i olika byggnader. Många undrar varför han vill arbeta i betong, Svaret Frank ger att Brasilien kan bara järnvägsräls, Frank hade en innerlig önskan att någon tog tag i frågan om vilka möjligheter Sverige och Brasilien har för ett bra samarbete.


En trevlig kväll går mot sitt slut, vi ser att Frank är en trött man efter en sjukhusvistelse, men vi beundrar honom att han ställer upp med denna fantastiska självbiografi.

Hela gruppen var tidigare under dagen och fick se Margaretas arbetsplats som hon hade under sin period som Sveriges ambassadör i Brasilien. Ett lummigt grönt område men små huslängor som påminner om ladugårdsbyggnader i Skåne, men som vi vid besöket hos Frank fick höra hade ritas av en Jämtlänning.

Ingegerd.

  

  

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden